BLOG O ČOKOLÁDE

Biela čokoláda
Biela čokoláda sa z pohľadu histórie čokolády začala vyrábať len nedávno. Vo všeobecnosti sa predpokladá, že prvýkrát tento kontroverzný produkt ...
Horúca čokoláda
Podľa historických záznamov, prvá plantáž kakaovníka bola vysadená okolo roku 600 n.l. v nížinách Yucatanu civilizáciou Mayou.V čase príchodu špa ...
Výroba čokolády
Výroba čokolády začína už na kakaovej farme. Jednou z najdôležitejších fáz spracovania kakaa je fermentácia bôbov. Až potom pri správnom kvasení ...
Ako ochutnávať čokoládu?
Nájdite si čas a kľud. Ak ste predtým niečo zjedli, vyčistite si chuťové poháriky. K tomu najlepšie poslúži kúsok jablka alebo kúsok chleba, dú ...
Kakaovník
Kakaovník rastie v tropickom pásme ohraničenom na severe a juhu 20-tou rovnobežkou od Peru po Mexiko, od Madagaskaru po Nigériu, od Fidži po Fi ...